Salutari.
Ma numesc Dorin, sunt sibian de origine si de 5 ani student la Cluj-Napoca. Intotdeauna mi-a placut muntele si natura. In liceu, cercetas fiind, am umblat foarte mult in excursii pirn natura, mai ales prin muntii de pe langa Sibiu. De cand sunt student, din pacate am mai putine ocazii si mai putin timp pentru astfel de iesiri.
Cutite nu am facut de la A la Z nici unul, dar sper ca acest lucru se va schimba foarte curand. Nu are rost sa numar aici pe cel facut de mine si de bunicul cand eram copil (a se citi "facut de bunicu' in timp ce eu il urmaream cu interes", cu toate ca oficial eu l-am facut), si nici pe cele care mi le improvizam pentru excursiile in natura cu cercetasii (cutite de bucatarie mai solide, pe care le scurtam ca sa fie mai portabile si mai "rezistente", operatie al carui rezultat de obicei era nesatisfacator...)
Am ajuns la forumul acesta cautand pe net care este cutitul traditional romanesc, si ce fel de specific avem in domeniu, si astfel am dat de threadurile cu CR1 de pe forumurile bushcraft.ro si myknife.ro. Am fost foarte placut surprins de knifemakerii din Romania, si de frumusetea si calitatea operelor lor. Jos-palaria! Tot respectul!
Pe acest forum sper sa gasesc informatii si putin sprijin pentru primul meu cutit, pe care o sa il fac, sper, curand.
Bine v-am gasit pe toti.